Areskogs väg 7
SE- 386 95 FÄRJESTADEN, SVERIGE
E-post: info@alsens.nu
Tel. 0485-37170

Öppettider i butiken
Mån-Fred 10-16
Lördag 10-15
Söndag Stängt

För avvikande öppettider se "VÅR BUTIK"

◉ Snabb Leverans ◉ Fri frakt vid köp över 699kr ◉ Betala säkert med faktura, kort eller internetbank

Alséns i Glömminge

På landborgskanten i öländska samhället Glömminge ligger vår butik och tillverkningslokal. Här kan du både låta dig inspireras av vår miljö och design. Dessutom finns det möjlighet att titta in i vår verkstad för att se hur hantverket skapas. 


I Glömminge finner du hantverk i tidlös design som bordslyktor, stormlyktor, marschallklot, ljusstakar, blommor och mycket annat tillverkat av familjen AlsénÖppettider 

Mån-fre 10-16
Lörd 10-15
Söndag Stängt

Avvikande öppettider: -

Varmt Välkommna!

om-alsens

Det va så allt började

Tänk att min dröm som trettonårig pojke är lika aktuell idag som den var då. 
Att varje dag forma nya krus är fortfarande lika glädjefyllt. Dom händer som lite skakigt drejade sitt första doftkrus, är samma händer som idag har drejat över en halv miljon produkter. Vi är idag ett familjeföretag i två generationer, som alla gemensamt är med från idé och formgivning till framställning av färdig produkt. Vi håller till på Öland och det är vi väldigt stolta över. 

VD & krukmakare- Anders Alsén 

butiken

Hantverk när det är som bäst, från Ölands västra sida.

Vår produktion består av utsmyckning för rum & trädgård. Marschallkloten är en stor produkt i vårt sortiment. Det startade med ett klot på marken och året var 1996. Idag har sortimentet utökat med hängande marschallklot på smideskäpp, både enkel och dubbel. Vi blandar stengodsleran med andra material, såsom glas och smide. Material som fungerar bra ihop och förstärker uttrycket av enkelhet och tidlöshet. Precis det vi står för, det enkla är det vackra och det vackra är ofta det tidlösa. I butiken hittar du produkter som vi döpt efter Öländska ortsnamn. Vi har valt namnen med stor omsorg. Namn som ligger oss varmt om hjärtat.

Butik & Verkstad på en del av Landborgen.

Vi har vår butik och verkstad i Glömminge på landborgens kant, med utsikt mot Kalmarsund. Ibland kan vi se de stora båtarna som passerar i sundet. Här drejas, bränns och glaseras all keramik på plats. I butiken finns det möjlighet att handla och även se hantverket på nära håll. När det drejas i verkstaden går det givetvis att kika in och kolla hur allting går till. Hjärtligt Välkommen!