Om oss

Det va så allt började

"Tänk att min dröm som trettonårig pojke är lika aktuell idag som den var då.  Att varje dag forma nya krus är fortfarande lika glädjefyllt. Dom händer som lite skakigt drejade sitt första doftkrus, är samma händer som idag har drejat över en halv miljon produkter.  Vi är idag ett familjeföretag i två generationer, som alla gemensamt är med från idé och formgivning till framställning av färdig produkt.  Vi håller till på Öland och det är vi väldigt stolta över." VD & krukmakare- Anders Alsén 

Hantverk när det är som bäst, från Ölands västra sida.

Vår produktion består av utsmyckning för rum & trädgård. Marschallkloten är en stor produkt i vårt sortiment. Det startade med ett klot på marken och året var 1996. Idag har sortimentet utökat med hängande marschallklot på smideskäpp, både enkel och dubbel. Vi blandar stengodsleran med andra material, såsom glas och smide. Material som fungerar bra ihop och förstärker uttrycket av enkelhet och tidlöshet. Precis det vi står för, det enkla är det vackra och det vackra är ofta det tidlösa. I butiken hittar du produkter som vi döpt efter Öländska ortsnamn. Vi har valt namnen med stor omsorg.Butik & Verkstad på en del av Landborgen.

Vi har vår butik och verkstad i Glömminge på landborgens kant, med utsikt mot Kalmarsund. Ibland kan vi se de stora båtarna som passerar i sundet. Här drejas, bränns och glaseras all keramik på plats. I butiken finns det möjlighet att handla och även se hantverket på nära håll. När det drejas i verkstaden går det givetvis att kika in och kolla hur allting går till. Hjärtligt Välkommen!
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.