Välkomna våren med konsthantverk från Öland

Fantastiska kreationer i keramik direkt från verkstaden i Glömminge. Våra unika ljuskällor förgyller alla typer av miljöer. Lantligt och stilrent. Vackert och lyxigt! Klassiska konsthantverk och innovativa produktserier i modern tappning. Skapa en vacker och tilltalande utemiljö med keramikföremål från Alséns. Våra unika och smakfulla kreationer har handdrejats, bränts och glaserats i stengodslera. Se hela vårt sortiment för utemiljö.

Blommor som blommar året om

Våra handdrejadade keramikblommor i stengodslera har blivit omåttligt populära och förgyller trädgården även när allt annat har vissnat. Finns i mängder av färger och utföranden – välj mellan prästkrage, gulsippa, vitsippa, blåsippa, blåklint, aster och röd vallmo. Varje blomma är utskuren och målad för hand. Fixerade på en vacker armeringspinne eller monterad med ett smart hängfäste för infästning på vägg eller armeringsnät. Blommorna är mycket uppskattade som gåva eller present. Se alla våra blommor här.

Den öländska påsken

Våren kommer tidigt till Öland – i alla fall om man jämför med andra delar av landet. Under påsken då många är lediga så blomstrar Öland på flera plan. Inte minst inom turismen! Ökade temperaturer och längre dagar får naturen att vakna upp. Träden och buskarna börjar få knoppar och både krokusar och snödroppar ler mot solen. Runt påsk är de även många fågelarter som återvänder till Öland. Vi på Alséns håller öppet hela påskhelgen och hoppas att du har möjlighet att titta in! Keramik, hantverk och design från Glömminge!

Handdrejade påskägg i keramik

Påsken är en uppskattad högtid som ofta innebär lite extra ledighet. Många passar på att fira denna högtid på Öland då vårens framfart gjort att floran och faunan blir något alldeles extra. På Alséns i Glömminge slår vi upp portarna under hela påskhelgen för att visa upp våra handgjorda produkter. Här kan du se våra unika påskägg i stengods.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.